Kerry Hill Schapen

De Kerry Hill schapen schapen komen van origine uit de heuvels vlakbij het plaatsje Kerry uit Wales , “from the hills of Kerry”. Deze fiere en trotse witte schapen zijn door hun zwarte aftekeningen en hun rechtopstaande oren een opvallende verschijning in de weide. Sinds 1899 bestaat er al een officiële Stamboek “Kerry Hill schapen Flockbook” en sinds 1992 zijn deze mooie schapen ook in Nederland te vinden.

Uiterlijke kenmerken:
De bouw is vrij fors en stevig met een lange en rechte rug. De kop is opgeheven met recht opstaande oren van gemiddelde lengte die hoog op de kop staan. Een brede, bespierde borst, sterke poten en een goed ontwikkelde achterhand. De vacht is wit met een stapel lengte van ongeveer 10 cm, het is zacht en van zeer goede kwaliteit. Het gewicht van de wol van één geschoren schaap is ongeveer 3 kg.
Een volwassen ooi weegt ongeveer tussen de 55-65 kg en een ram tussen de 65-75 kg.

Karaktereigenschappen:
Kerry Hill schapen zijn alerte en levendige schapen. Ze zijn erg nieuwsgierig, maar ook voorzichtig. Wanneer er regelmatig contact is met de schapen, zijn ze makkelijk in de omgang.

Overige kenmerken:
Ze geven een goede kwaliteit wol, hebben amper aflamproblemen en met een worpgrootte van ongeveer 1,7 is het een zeer productief schaap. De lammeren zijn zeer vitaal en kunnen lang doorgroeien. De Kerry Hill schapen is een levendig, gezond en sober ras dat een goede weerstand heeft tegen ziektes. Ze zijn zeer vruchtbaar, sterk en vitaal. Doordat ze nauwelijks vervetten, zijn ze vaak ingekruist met downrassen om de vervetting daarvan terug te dringen.